6

The reimagining of House Barlow in Brisbane could certainly be described as an ambitious-transformation.

 

In re-organising the existing double storey house to accommodate for a growing family’s needs,

we aimed at streamlining a rather cluttered plan and, in the process, establish a strong relationship to the front and rear gardens.

The cellular nature of the existing layout was mitigated by relocating the kitchen to create an open-plan living arrangement.

The sense of openness and light was further reinforced by introducing glazed, floor-to-ceiling doors at each end of the house creating a seamless connection between the front and rear gardens with the house as the intermediary space.

The restrained material palette allowed the client to successfully introduce colour and vibrancy to their new home by beautifully arranged furnishings and art.

The striking hardwood timber screening and balcony to the front façade of the house was introduced to provide the necessary privacy and shading and a defined entrance below.

As a result the front façade was transformed, giving House Barlow a new identity.

STATUS

COMPLETED DECEMBER 2018

LOCATION

CLAYFIELD. QUEENSLAND. AUSTRALIA

PHOTOGRAPHER

TOBY SCOTT

FLOOR AREA

238 SQM

CONSTRUCTION TEAM

MULLER CONSTRUCTIONS

MATERIALS

TIMBER. STEEL. GLASS.