6

This residential project at Mermaid Waters on the Gold Coast transforms a dated, single storey brick spec-home into a light-filled, contemporary family beach house. A suite of new spaces arranged over two levels is designed to embrace the garden, the sunny climate and the relaxed outdoor-living culture of South-East Queensland.

The new kitchen, dining and living room merge effortlessly with a family room and outdoor terrace allowing children and adults to move freely between interior and exterior spaces. Bi-folding and sliding, floor to ceiling, doors visually dissolve the building envelope and a glazed end wall establishes an unobstructed view to the pool and garden outside. Spatial interest comes in the form of a mezzanine study which hovers above the kitchen to create a compact ceiling that is counterpoint to the lofty, double height space above the entry and living areas. Blonde plywood encases ceiling and wall surfaces to complement a neutral palette in hues of white and sand. Sunlit walls and breezy rooms ensure occupants enjoy the spoils of beachside living year-round.

STATUS

COMPLETED 2016

LOCATION

MERMAID WATERS. GOLD COAST. QLD. AUSTRALIA

FLOOR AREA

420sqm

PHOTOGRAPHY

Jessie & Jones

www.jessieandjones.com

CONSTRUCTION TEAM

OWNER BUILDER

MATERIALS

PLY. TRAVERTINE. GLASS

aba_mermaidwaters_011

160926_ab_mermaidwaters6482a

aba_mermaid-waters_gf-plan

aba_mermaid-waters_ff-plan