6

Coorparoo House carefully negotiates a sloping site and captures views of the city skyline and a swathe of Eucalypts to create a custom dwelling in tune with its surroundings.

The house embraces Brisbane’s subtropical climate with terraced living spaces clustered around a ground level courtyard. Sliding glass walls establish a seamless transition between the house and garden. Striking a balance between independence and togetherness, rooms are designed to respect both adult and teenage domains with flexibility built-in to ensure the house will continue to serve the family for the next generation. Stepped floor levels and three separate bedroom zones create spatial complexity and a subtle separation that promotes household peace and harmony. A stone fireplace, a bespoke brass staircase and custom timber joinery are some of the details employed to bring a sense of material richness to the interior. The interplay of double and triple height volumes creates generous room proportions with full height openings promoting a feeling of infinite space.

STATUS:

ON THE DRAWING BOARD

LOCATION:

COORPAROO. BRISBANE. AUSTRALIA

FLOOR AREA:

245sqm

DESIGN TEAM:

ADAMS CONSULTING

www.adamseng.com.au

CONSTRUCTION TEAM:

ACM CONSTRUCTIONS www.acmconstructions.com.au

MATERIALS:

TIMBER. MASONRY. GLASS

 

ABARCH_COOP_1Col10

ABARCH_COOP_1Col4

ABARCH_COOP_1Col1

ABARCH_COOP-SKETCHES_1Col1